-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de, Yılmaz Büyükerşen Bulvarı'nda bulunan bir arsaya mevzuata aykırı bir şekilde otel inşa edildiği iddiasıyla 59 kişi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı. Bu kişiler arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in de bulunduğu belirtildi.

4152 ada 6 parsel bölümünde bulunan arsa, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal ve kültürel tesis olarak belirlenmişti. Ancak 8 Ağustos 2015 tarihinde Belediye Meclisi kararıyla arsanın 3 yıldızlı bir otele verilmesine karar verildi. İhale sonrasında otel inşaatı tamamlandı ve çalışma ruhsatı da verildi. Ancak yapılan itirazlar üzerine iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı 14 Eylül 2021'de iptal edildi.

İl Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesine gönderilen yazıda ise belirtilen alana otel yapmanın kanunen yasak olduğu ve kütüphane, halk eğitim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans, kongre salonu, sinema, tiyatro, kreş, kurs, çocuk yuvası, yaşlı ve engelli bakım evi gibi binaların yapılmasının uygun olduğu ifade edildi.

Bu olayların ardından Büyükşehir Belediyesi, 28 Mayıs 2021'de ilgili alanı 'Ticaret-Turizm-Konut' olarak değiştirdi. Ancak yaşanan şikayetler sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından müfettişler görevlendirildi ve yapılan incelemenin ardından 59 kişi hakkında soruşturma açılması kararı alındı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de bu kişiler arasında yer alıyor.