-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile iş birliği yaparak Mühendislik Alanında TÜBİTAK 1001 AR-GE Projesi Hazırlama Eğitimi Programı düzenliyor. Programa farklı üniversitelerden öğretim elemanları da katılıyor. Eğitimin başlangıcında AKÜ TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu tarafından içerik ile ilgili bir sunum yapıldı. Eğitimde TÜBİTAK 1001 projeleri ile ilgili bilgiler verildi.


AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ise TÜBİTAK'ın kurullarında danışmanlık ve üyelik yaptığını belirtti. Özdemir, araştırma yapmanın ve yenilik geliştirmenin güzel şeyler olduğunu söyledi. Ancak yöntem ve kaynak eksiklikleri olabileceğini ifade etti. Kaynak açısından TÜBİTAK'ın daha büyük destek sağlayabileceğini söyleyen Özdemir, doğru kaynağa başvurmanın önemine vurgu yaptı.


Özdemir, kendi tecrübelerinden yola çıkarak tavsiyelerde bulundu. Bir proje fikri olduğunda hakem heyetlerine veya uzmanlara danışmanın önemini belirtti. TÜBİTAK'ın bir mekanizma sağladığını ve proje fikirlerini bir format halinde geliştirebileceğinizi söyledi. Projelerin kabul edilmesi durumunda projelerin başlamasıyla birlikte bitmediğini ve belirli dönemlerde raporlar istendiğini belirtti. Proje takibi yapmanın ve belirli bir tempoyu yakalamamanın önemini vurguladı.


Eğitim, doktora yeterliliğini geçen veya doktorasını tamamlamış araştırmacıların katılabildiği AFBEL Termal Otel'de düzenleniyor ve 3 Kasım 2023 tarihinde sona erecek.
#AKÜ #TÜBİTAK #AR-GE #eğitim