-

Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın başkanlığında, ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla Ekim ayı Halk Toplantısı gerçekleştirildi. Halk toplantıları, vatandaşların sıkıntı ve taleplerine etkili ve hızlı çözümler üretebilmek, devletle bağını güçlendirmek ve toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek amacıyla düzenli aralıklarla yapılmaktadır. Bu ayki toplantı, Vali Yiğitbaşı'nın liderliğinde gerçekleşti. Valilik B Blok toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcıları ve ilgili kurum müdürleri de katıldı.

Toplantı öncesi konuşmasında Vali Yiğitbaşı, 2023 yılında 6 halk günü toplantısı gerçekleştirdiğini belirtti. Bu toplantılarda 910 kadın ve 427 erkek olmak üzere toplamda bin 337 vatandaşın taleplerini dinlediklerini ifade etti. Vali Yiğitbaşı ayrıca, 638 nakdi yardım talebinden 552'sinin yani %87'sinin karşılandığını, 447 iş talebinden 268'inin %60'ının olumlu sonuçlandığını ve diğer konularda yapılan bin 323 talebin 874'ünün %65 oranla olumlu sonuçlandığını açıkladı.

Vali Yiğitbaşı konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşlara tek tek söz vererek talep, istek ve sıkıntılarını dinledi. Sorunlara çözümler üreten Vali, gerekli gördüğü konularda il müdürlerine talimat verdi. Toplantıya katılan SMA hastası Mehmet Akif'in ailesi, tedavi sürecinde kendilerine ilgi ve destek veren Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'na teşekkür ederek çiçek takdim etti.