-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, Boyner Grup ile perakende sektörüne nitelikli çalışanlar yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen "Boynerde Kariyer Var" programı kapsamındaki Perakende Genç Yetenek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve MT Başarı Belgesi Töreni düzenlendi.
Toplantı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Boyner Saha İnsan Kaynakları Direktörü Başak Bilgin ve Boyner Perakende Akademi Direktörü Gamze Umaz'ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya, İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir ve diğer akademisyenler de katıldı.

Perakende Genç Yetenek Programı, Anadolu Üniversitesi ile Boyner Grup arasındaki iş birliği çerçevesinde önemli bir adım atıldığı toplantıda tanıtıldı. Boyner Grup, perakendecilik sektöründe lider bir şirket olarak istihdam konusunda duyarlı olduğunu belirtirken, Anadolu Üniversitesi'nin alanında en geniş ekosisteme sahip olan ve doğru bir iş birliği ortağı olduğunu vurguladı. Programa, üniversitenin lisans 3. sınıf öğrencileri başvurabiliyor. Seçme ve yerleştirme süreci Mart-Nisan aylarında gerçekleştiriliyor ve programa kabul edilen öğrenciler Temmuz-Eylül arasında bir staj yapma fırsatı elde ediyorlar. Staj sonrasında ise öğrencilerin eğitimleri başlıyor ve mezuniyetlerinin ardından MT sürecine giriş yapıyorlar.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, iş birliği kapsamındaki programın önemine değinerek, öğrencilerin sektör deneyimlerini arttırarak iş hayatına daha hazır bir şekilde katılmalarını hedeflediklerini ifade etti. Boyner Saha İnsan Kaynakları Direktörü Başak Bilgin ise yaptığı konuşmada, programın amacının, öğrencilerin perakende sektöründe kariyer yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Programa katılan öğrenciler, Boyner mağazalarında staj yapma fırsatı bulduktan sonra, akademik derslerini Boyner'deki yöneticilerden alacaklar. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere ise MT Başarı Belgeleri verildi.

Bu iş birliği, gelecekte daha fazla öğrencinin perakende sektöründe kariyer yapma imkanına sahip olmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Anadolu Üniversitesi ve Boyner Grup arasındaki iş birliği, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanları yetiştirmek ve perakende sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere destek olmak için önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. #AnadoluÜniversitesi #BoynerGrup #Perakende #Eğitim