-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM), Global Girişimcilik Haftası kapsamında "Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi" düzenledi. Zirve, Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı zirveye, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak, iş insanları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

AKÜ Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak, zirvenin açılış konuşmasını yaparak, topluluğun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin resmi tek öğrenci topluluğu olduklarını belirten Koçak, topluluk olarak pek çok faaliyet gerçekleştirdiklerini ve 700'ü aşkın üye kaydı aldıklarını söyledi.

AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, girişimciliğin yaratıcı, üretken, inovatif ve vizyoner düşünebilme yeteneği olduğunu vurguladı. Geçmişteki düşünce kalıplarından kurtulmanın önemine değinen Gürpınar, gençlerden icat çıkarmalarını ve hayallerinin peşinden koşmalarını istedi.

Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç ise konuşmasında, başarının sırrının her zaman inanmak olduğunu belirtti. Malkoç, otomobillerle sesli komutla iletişim kurmayı mümkün kılan bir buluş yaparak teknolojiyi en iyi bulan ve uygulayan ödülüne layık görüldüklerini paylaştı.

Malkoç, kariyerin sadece meslekte ilerlemek değil, insan olarak gelişmek olduğunu vurgulayarak, gençleri kariyerli olmaya çağırdı. Ayrıca, gerçek anlamda girişimci olanların üretken ve mücadeleci olması gerektiğini, ürettikleri ürüne değer katmaları ve ülkeyi mutlu etmeyi hedeflemeleri gerektiğini söyledi.

Kariyer Zirvesi, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir'in Erbakan Malkoç'a plaket takdim etmesiyle sona erdi.