-

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Tepebaşı Belediyesi, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından düzenlenen "Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma" konulu projede birinci seçildi. Almanya ve Türkiye arasındaki yerel yönetim iş birliğini ve karşılıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen proje yarışması sonuçları açıklandı. Jüri tarafından en yüksek oyu alan Tepebaşı Belediyesi, Almanya'dan kardeş kent Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte hibe almaya hak kazandı. Proje yarışmasında sergilediği olağanüstü performans ve üstün başarı için Tepebaşı Belediyesi tebrik edildi. Ödül töreni ise 9 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nda düzenlenecek.


Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilirlik politikalarını takip etmek ve küresel amaçların yerelleştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla Sürdürülebilirlik Merkezi'ni kurmuştu. Bu merkezin çalışmaları, projenin birincilik ödülüne layık bulundu. Projede hedeflenen ise dernekler, sivil toplum örgütleri ve odaların kentsel sürdürülebilirlikle ilgili farkındalığının artırılması, mevcut kapasitelerinin geliştirilmesi ve genişletilmesiyle doğrudan vatandaşların katılımcı bir toplum haline dönüşmesi ve aynı zamanda Kardeş Şehirlerarasında Sürdürülebilirlik Ağı'nın oluşturularak mevcut bağlantıların geliştirilmesidir.


AHK Türkiye tarafından gönderilen mektupta, proje yarışmasında birincilik elde eden Tepebaşı Belediyesi tebrik edildi. Mektupta, projenin jüriyi etkileyerek en yüksek puanı almayı başardığı ve birincilik ödülünü kazandığı belirtildi. Ödül töreni ise 9 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nda düzenlenecek.


Tepebaşı Belediyesi, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği "Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma" konulu projede birinci seçildi. Bu projeyi hayata geçiren Tepebaşı Belediyesi, önemli bir başarı elde etmiştir. Projenin amacı, yerel yönetimler arasındaki iş birliğini ve iletişimi güçlendirmektir. Almanya'dan kardeş kent Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte Tepebaşı Belediyesi, hibe almaya hak kazandı. Projede, sürdürülebilirlik politikalarını takip etmek ve küresel amaçların yerelleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar, Tepebaşı Belediyesi'ne birincilik ödülü kazandırmıştır. Projenin amacı ise dernekler, sivil toplum örgütleri ve odaların kentsel sürdürülebilirlikle ilgili farkındalığını artırmak ve mevcut kapasitelerini geliştirerek vatandaşların katılımını sağlamaktır. 9 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nda düzenlenecek olan ödül töreninde Tepebaşı Belediyesi'ne birincilik ödülü verilecektir.