-

Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Kütahya'nın Gediz ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve halk arasında Espit olarak bilinen mantarlar, yağışlarla birlikte artış gösterdi. Bu mantarlar, yerel sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer aldı.


Son bir ay içinde, vatandaşlar boş oldukları tatil günlerinde dağ ve ormanlara giderek Espit mantarlarını topladı. Bazı vatandaşlar ise topladıkları mantarları pazaryerinde satışa çıkardı ve kilosunu 100 TL'den sattı.


Mantar toplayan Ali Demiray, "Her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında yağışlar sayesinde ormanlarımızda lezzetli Espit mantarları yetişiyor. Biz de ormanlık alanlara giderek, hem stres atıyoruz hem de bu lezzetli mantarları topluyoruz. Topladıklarımızı kendimiz de tüketiyoruz, fazlasını da satıyoruz. Bu sene mantar konusunda şanslıyız, bol bol topladık. Rabbim bize bol bol verdi" dedi.