-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, öğrencilerine yönelik TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bilgilendirme toplantısı, Eğitim Fakültesi E blok konferans salonunda gerçekleştirildi ve ARİNKOM Projeler Koordinatörü Banu Gültekin tarafından programa başvuru süreciyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, bilgilendirme toplantısında öğrencilere hitap etti. Dekan Dinç, "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı"nın 2023 yılı 1. dönem çağrısı sonucunda fakülteden iki öğrencinin projelerinin destek almaya hak kazandığını belirtti. Dekan Dinç, bu desteklerin fakülte öğrencileri ve öğretim elemanlarında bir farkındalık oluşturduğunu ve 2. dönem çağrısıyla desteklenen proje sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Öğrencilerin proje önerileriyle programa başvurmalarını beklediklerini söyledi ve bu projelerin öğrencilere bilgi, beceri ve yetkinlik kazandıracağına inandıklarını vurguladı.

ARİNKOM Projeler Koordinatörü Banu Gültekin ise TÜBİTAK 2209-A Programı hakkında bilgi verdi. Gültekin, 2023 yılı 2. dönem çağrısının başvuruya açıldığını duyurdu. Başvuruların 14 Kasım 2023 tarihine kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılabileceğini belirtti. Gültekin, öğretmen adaylarının bu projelerde yer alarak deneyim kazanmalarının ileride görev yaptıkları okullardaki proje süreçlerine etkin bir şekilde katkı sağlayabileceğini söyledi.

Bilgilendirme toplantısında, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın 2023 yılı 1. dönem çağrısı sonucunda kabul edilen Eğitim Fakültesi öğrencisi Samet Aksoy ve proje danışmanı Arş. Gör. Halil Öztürk de deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

#AnadoluÜniversitesi #EğitimFakültesi #TUBITAK #proje-destekleme #öğrenci-araştırma