-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi, Kore Gıda Tanıtım Enstitüsü (KFPI) ve Güney Kore Cumhuriyeti Tarım Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı (MAFRA) iş birliğiyle dördüncüsü düzenlenen 'Kore Mutfağı Uzmanlık Eğitimi Projesi' kapsamında 'Bulgogi' yapımı atölye çalışması, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı'nda gerçekleştirildi.

Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek ve eğitmen Jinny Hong'un yönetiminde gerçekleşen atölyeye Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen ve Prof. Dr. Fatih Temizel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay gibi birçok kişi katıldı.



"Bu etkinliğin neşeli ve lezzetli geçmesini diliyorum."

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, düzenlenen etkinlikle ilgili olarak, "Bu etkinlik sayesinde bir arada olduğumuz için kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin neşeli ve lezzetli geçmesini diliyorum" dedi.



"İstasyonlarımız hocalarımızı bekliyor."

Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek, eğitmen Jinny Hong ile birlikte başlattıkları bu projenin hazırlık sürecini tamamladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Jinny Hong hocamız gereken tüm bilgileri bizlere verecek ve ardından yemeğin yapımını gerçekleştireceğiz. Biz ön hazırlıkları tamamladık. İstasyonlarımız hocalarımız için hazır. Bu istasyonlarda hocalarımız yemeğin doğrama ve pişirme aşamalarını öğrenecekler ve daha sonra yemeğin tadımını gerçekleştireceğiz."



"Bulgogi Kore'de çok popüler bir yemek."

Koreli Eğitmen Jinny Hong, Bulgogi yemeğinin Kore'de yaygın tüketilen bir yemek olduğunu belirtti. Daha sonra katılımcılara tarifi anlatarak atölye çalışmasında yardımcı oldu. Atölye çalışması, hazırlanan Bulgogi yemeğinin tadımıyla son buldu.



#KoreMutfagı #Gastronomi #AnadoluÜniversitesi #Bulgogi