-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Afyonkarahisar, Türkiye'nin gastronomi şehirlerinden biri olarak YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarı'nda tanıtılıyor. Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen fuar, 5 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası, fuara iki büyük stantla katılarak Afyonkarahisar'ın tanıtımına katkı sağlıyor.


ATSO standında, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan ve diğer kurul üyeleri hazır bulunuyor. YÖREX hakkında değerlendirmelerde bulunan Serteser, Afyonkarahisar'ın Türkiye'deki sayılı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi dalında yer aldığını ve dünyada ise 49 il arasında olduğunu belirtti. Afyonkarahisar'ı temsilen birçok yöresel lezzetin ziyaretçilere tattırıldığı fuar, oldukça ilgi görüyor.


YÖREX'e her geçen yıl katılımın arttığını ifade eden Serteser, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası olarak fuara her zaman katıldıklarını ve Afyonkarahisar'ı gastronomi dalında tanıttıklarını söyledi. Afyonkarahisar'ın coğrafi işaret tescili olan ürünleri, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulan mutfakta ziyaretçilere sunuluyor ve standları büyük ilgi görüyor.


Coğrafi işaret tescilinin önemine değinen Serteser, Afyonkarahisar'da 50'ye yakın coğrafi işaret tescili bulunan ürün olduğunu ve bu sayının artırılmaya çalışıldığını belirtti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, YÖREX'te açılış törenine katıldıktan sonra Afyonkarahisar Ticaret Borsası standını da ziyaret ederek ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ile bir araya geldi.


Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası standında şu kurumlar ve işletmeler yer alıyor: Afyonkarahisar Belediyesi (Gastronomi Birimi), Akkent Şekerleme, Avşar Maden Suyu, Bedura Kozmetik, Cumhuriyet Sucukları, Domates, Haşhaşella-Gelincik, İkbal Lokantacılık, Keçe, Kumartaşlı Gıda, Mabella Marble, Şuhut Kaymakamlığı Karargah Ar Dijital Rehber Fotoğraf Alanları, Şuhut Keşkek Evi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trio.


YÖREX fuarı, Afyonkarahisar'ın gastronomi ve diğer yöresel ürünlerinin tanıtımına önemli bir platform sağlarken, şehrin zengin kültürel ve tatlı mirasının da sergilenmesini sağlıyor.