-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. 3-9 Kasım Organ Bağışlama Haftası olması sebebiyle İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Yaşar Bildirici ve Dr. Ersin Işıldı başta olmak üzere sağlık personeli ve birçok vatandaş, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binasından başlayarak ana binaya kadar yürüdüler.

Dr. Ersin Işıldı, yaptığı konuşmada bu yürüyüşün toplumsal farkındalığı arttırmak için yapıldığını belirtti. Türkiye'de organ bekleyen hastalar olduğunu ve bu kişilerin maalesef cihazlara bağlı olarak yaşadıklarını veya hayatlarını kaybettiklerini söyleyen Işıldı, toplumdan organ bağışlamalarını istedi. Ayrıca organ bağışçılarının yakınlarının da bu konuda hassasiyet göstermeleri ve farkındalık oluşturmalarının önemli olduğunu dile getirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Yaşar Bildirici ise daha önce Eskişehir Şehir Hastanesi'nde başhekimlik yaptığını belirtti. Yürüyüşlerinin organ bekleyen hastalara umut vermesini ve vatandaşlarda farkındalık oluşturmasını temenni etti. Binlerce insanın organ beklediğini ve amaçlarının bu insanlara ümit dolu yarınlar sunmak olduğunu dile getiren Bildirici, Eskişehir'in organ bağışı konusunda Türkiye'nin ilk 10 şehri arasında olduğunu söyledi. Eskişehir Şehir Hastanesi'nin bu konuda öncü bir hastane olduğunu vurguladı.

Yürüyüş sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Yaşar Bildirici, Eskişehir Şehir Hastanesi'nin organ nakli koordinatörü Funda Günaydın'a çiçek takdim etti. Ardından sağlık çalışanları ellerinde kırmızı ve beyaz balonlarla yürüdüler ve balonları organ bekleyen hastalara umut olması temennisiyle havaya bıraktılar.