-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret EttiAK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret Etti

Kütahya'nın Gediz ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Murat Dağı Barajı'nın temel atma töreni gerçekleşti. Bu baraj, bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacak.

Törene, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürü Kağan Şan, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Osman Yılmaz, Kütahya DSİ İl Müdürü İbrahim Kavak ve beraberindeki teknik heyet katıldı.

Murat Dağı Barajı'nın tamamlanmasıyla Eskigediz ve Yenikent beldeleri ile 9 köyün 31 bin 450 dekar zirai arazisi suyla buluşacak. Bu da bölgedeki tarımsal faaliyetlere büyük bir canlılık getirecek.

Barajın yapımı için düzenlenen törende kurban kesimi ve dualar eşliğinde temel atıldı. Barajın tamamlanmasıyla birlikte suya kavuşacak olan arazilerde çiftçiler daha verimli tarım yapabilecek ve bölge ekonomisi daha da güçlenecektir.

Bu yatırımla birlikte bölge halkının tarımsal faaliyetlerinden daha fazla gelir elde etmesi ve istihdamın artması bekleniyor. Ayrıca, enerji üretimi ve su kaynaklarının korunması gibi çevresel faydalar da sağlanacak.

Murat Dağı Barajı'nın temel atma töreni, bölgedeki tarımsal potansiyelin artması ve sürdürülebilir büyüme için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Kütahya'nın Gediz ilçesi daha modern bir tarım altyapısına sahip olacak ve bölge ekonomisi güçlenerek kalkınacaktır.