-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'da kasım ayının ilk hafta sonunda termometreler 24 dereceleri gösterdi. Bu sıcak hava, bazı vatandaşlar tarafından 'küresel ısınma ve mevsim değişikliklerinin' görünür hale geldiği şeklinde yorumlandı.

Kentte uzun süredir devam eden sıcak hava dalgası, kasım ayının ilk hafta sonunda da etkisini sürdürdü. Güneşli ve açık bir hava, adeta pastırma sıcakları olarak nitelendirilen terimlere yol açtı. Bu hava koşulları nedeniyle park ve bahçeler insanlarla dolup taştı. Meteorolojik verilere göre, termometreler kent genelinde gün içerisinde 24 dereceye kadar çıktı. Gençlerin kısa kollu tişörtler ve gömleklerle dolaşmaları da dikkat çekti.

Torunuyla birlikte sokağa çıkan vatandaşlardan Celalettin Kaya, Afyonkarahisar'da bu yıl 4 mevsim yerine iki mevsim yaşandığını ifade etti. Kaya, "65 yaşındayım ve bugüne kadar böyle bir mevsim değişikliği görmedim. Havalar gerçekten çok sıcak ve kuraklık da var. Küresel ısınma ve mevsim değişiklikleri konusunda endişeleniyoruz. Bu yıl 4 mevsimi yaşamadık, adeta sadece iki mevsimi deneyimledik" dedi.