-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de kış aylarının gelmesiyle birlikte ayakkabı tamircileri yoğun mesai harcıyor. Ayakkabı tamircileri, vatandaşların kışlık ayakkabıları tamir ettirmeyi tercih ettiğini söylüyor. Ayakkabıcılar Çarşısı'nda bulunan esnaf, kusurlu bot ve kalın tabanlı ayakkabıları tamir ediyor. Vatandaşların yeni ayakkabı yerine eski botlarını tamir ettirmeyi tercih ettiğini belirten tamirciler, tamirat işleminin maliyetli olduğunu da dile getiriyor.

Eskişehir'de ayakkabı tamirciliği yapan Murat Kızılaslan, kışlık tamirat hakkında bilgiler verdi. Botlarda genellikle kalıp açma işleminin yoğunlukta olduğunu belirten Kızılaslan, bu işlem için 200 lira ücret alındığını belirtti. Kızılaslan, müşterilerin kışa hazırlık olarak bot ve kalın tabanlı ayakkabılarını tamir ettirmek için geldiğini söyledi. Ayakkabıların ön ve arka kısımlarını tamir ettiklerini söyleyen Kızılaslan, bu tamiratın maliyetli olduğunu ifade etti. Bir botun veya spor tarzı ayakkabının ön ve arka tamiratının yaklaşık olarak 600 liraya mal olduğunu söyledi. Ayakkabı tamircisi, kadınların ayaklarına göre kalın botları ayarladıklarını ve topuk kırılma arızalarını giderdiklerini belirtti. Kışlık ayakkabılara kalıp açma işlemi yapılmasının sıkça olduğunu söyleyen Kızılaslan, işlerinin şu anda iyi gittiğini ve kış sezonunda da aynı şekilde devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.