-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Emet ilçesinde bulunan termal tesisler, Türkiye'nin tek yosun havuzuna ev sahipliği yapıyor. Bu havuz, eklem ağrıları, egzama, sedef gibi cilt ve deri hastalıkları için umut ışığı olmuş durumda.

Tesislerin işletmecisi İlker Kara, Emet ilçesinden tüm Türkiye'ye hizmet vermekten gurur duyduklarını belirtiyor. Yosun havuzunun dünyada sadece Türkiye ve Japonya'da bulunduğunu ve bu benzersiz özelliğiyle dikkat çektiğini ifade eden Kara, 97 bin metrekarelik botonik bahçelerinin içinde bulunan yosun havuzunun 1970 depremiyle oluşan termal suda yer aldığını söylüyor. Havuzun sıcaklık derecesinin 39 olduğunu belirten Kara, yosun havuzunun Türkiye'de sadece kendi tesislerinde bulunduğunu vurguluyor. İnsanların genellikle cilt, deri, eklem ve bel ağrıları için bu havuzu tercih ettiğini belirten Kara, yosun ve kaplıca suyunun özellikle yaşlıların bel ağrılarına şifa olduğunu ve bu durumun İstanbul Üniversitesi ve Ankara Atom Enerji Kurumu Halk Sağlığı tarafından tescillendiğini aktarıyor. Kara, tesislerin 12 ay boyunca hizmet verdiğini ve yosun havuzunu kullanan insanların memnuniyetlerine her zaman tanık olduklarını ifade ediyor.

Tesisleri ziyaret eden Birol Özcan ve Umut Kartal ise özellikle yosun havuzunun şifalı etkisini vurguluyorlar. Birol Özcan, yosun havuzunun birçok rahatsızlığa iyi geldiğini duyduklarını ve inceledikten sonra İstanbul'dan buraya geldiklerini belirtiyor. Bu süre içerisinde yosun havuzunun faydalarını da görmüş olduklarını dile getiriyor. Umut Kartal ise ağrıları olduğunu ve yosun havuzuna iki kez girdikten sonra hemen faydasını gördüğünü belirtiyor. Vücudunda büyük bir rahatlama hissettiğini söylüyor.