-

Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Eskişehir'de, 10 Kasım'ın yaklaşmasıyla birlikte Atatürk'ü vefat yıldönümünde anma isteyenlerin karanfil ve kasımpatı talepleri artıyor. Eskişehir'deki çiçekçiler, bu yılki etkinlikler için en çok karanfil satışı gerçekleştirdiklerini belirtiyorlar. Ancak karanfiller neredeyse tükenme noktasında olduğundan, kasımpatıya da yoğun ilgi gösteriliyor. Hem karanfil hem de kasımpatı, 30 ila 50 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Eskişehir'deki çiçekçi Ahmet Köylü, Atatürk'ü anma programlarında karanfillerin popüler olduğunu söyledi. Kurumsal firmalar ve okullar bu yönde büyük taleplerde bulunuyor. Köylü, karanfillerin yetişmediği durumlarda sipariş vermeleri gerektiğini ifade etti. 29 Ekim'deki etkinliklerde, Atatürk büstlerinin süslenmesi ve halka karanfil dağıtılması çok güzel ve coşkulu bir atmosfer yaratmıştı. Şimdi ise 10 Kasım nedeniyle yeniden karanfille ilgileniliyor ve kasımpatı da çok satılıyor. Eskişehir halkı, bu önemli günleri takip ediyor ve Atatürk'ün izinden gitmek için ellerinden geleni yapıyor. Hem karanfil hem de kasımpatı, adet başına 30 ila 50 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.