-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Eskişehir'de otomobil tamircisi olan Seyfi Apaş, kış öncesi araçların kışlık bakımının yapılmasının önemine dikkat çekerek, nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte, sanayide kış hazırlığı başladı. Vatandaşlar, kış öncesi araç bakımı yaptırmak için sanayilere akın ederken, otomobil tamircileri de kışlık bakımların önemini bir kez daha vurguladı. Antifriz ve diğer sıvı bakımlarının yapılması gerektiğini söyleyen tamirciler, kışlık bakımları ihmal eden vatandaşların daha büyük masraflarla karşılaşabileceğini belirtti. Yoğunluk nedeniyle işlere yetişemeyen tamirciler, müşterilerinden randevu alarak servislere gelmelerini talep etti.

Eskişehir'de otomobil tamircisi olan Seyfi Apaş, havaların soğuması öncesinde araçların kışlık bakımlarının yapılması gerektiğini ifade etti. Öncelikle sıvı bakımlarının yapılması gerektiğini belirten Apaş, antifrizin kesinlikle olması gereken bir şey olduğunu söyledi. Ayrıca yağ, filtre ve polen bakımlarının da yapılması gerektiğini vurguladı. Antifrizin önemine değinen Apaş, motorun donması durumunda 15-20 bin liralık bir hasarın ortaya çıkabileceğini belirtti. Antifrizin maliyetinin ise 250-500 TL arasında olduğunu kaydetti. Ayrıca yağ bakımında kışa uygun yağ kullanılmasının önemine değinen Apaş, yağların kışın özelliklerini kaybetmemeleri için değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu bakımların maliyetinin 2-3 bin lira arasında olduğunu belirten Apaş, bu masrafın daha büyük hasarlardan kurtarabileceğini ifade etti.

Apaş, sıvı bakımlarının vatandaşlar tarafından en çok ihmal edilen bakımlar olduğunu söyledi. Örneğin, yazın antifriz konulmadığı zaman radyatörün küf yapabileceğini ve motorda hasar oluşabileceğini belirtti. Fren hidrolikleri de dâhil olmak üzere tüm sıvı bakımlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kışlık bakımın maliyetinin aracın markasına göre değiştiğini söyleyen Apaş, yoğunluk nedeniyle yetişemediklerini ve müşterilerden randevu almalarını istedi.