-

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Isparta'da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu ile iş ve meslek odası temsilcileri katıldı. İl Sağlık Müdürlüğünün sekreteryasını yürüttüğü kurulda, daha önceki toplantıda alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler değerlendirildi ve katılımcılar tarafından görüş ve öneriler iletilmiştir. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları da bağımlılıklarla mücadele çerçevesinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Vali Baruş, bağımlıkla mücadele çalışmalarının özellikle gençleri ve çocukları etkileyen alışkanlıkların önlenmesi amacıyla yapıldığını belirtmiştir. Madde bağımlılığı başta olmak üzere sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığı gibi alanlarda da gençlerin ve çocukların tehditlere maruz kalmaması için çalışmalar yapılması gerektiğini söylemiştir. Bağımlılıkla mücadele, bağımlılık yapan maddeleri sunan kişilerin adalete teslim edilmesi ile mümkün olabileceğini vurgulamıştır. Vali Baruş, kolluk güçlerinin bu konuda önemli çalışmalar yaptığını ve başarılı sonuçlar elde edildiğini ifade etmiştir. Ayrıca, toplumun aydınlatılması ve eğitim çalışmalarının sürdürülmesinin önemine değinmiş ve Yeşilay gibi sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılmasının başarılı sonuçlar almayı sağlayacağını dile getirmiştir.

Bağımlılıkla mücadelede sportif faaliyetlerin etkili olduğuna vurgu yapan Vali Baruş, ilgili birimlere okullarda sportif ve kültürel faaliyetlere ağırlık verilmesi talimatı vermiştir. Bu şekilde, bağımlılıklarla mücadelede önemli adımlar atılacağına inancını dile getiren Vali Baruş, sivil toplum kuruluşlarına da verdikleri destek için teşekkür etmiştir.