-

Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Eskişehir Mezunları ve Eskişehir'den Yetişenler Vakfı (ESVAK), 30 yıl önce kurulan bir organizasyonla bursiyer ve kurucuları bir araya getirdi. ESVAK, Eskişehir'de öğrenim gören mezun arkadaşlarının kendilerinden sonra okuyacak öğrencilere destek olmak amacıyla kurulmuştur. Vakıf, yıllar içinde mezunlarının başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlayıp meslek hayatlarına atıldıklarında da yeni öğrencilere burs vermelerine olanak sağlamaktadır. Öğrencilik yıllarında ESVAK'tan burs alan vakıf üyeleri, bu organizasyonda deneyimlerini paylaşarak öğrencilere ilham vermeyi hedeflemektedir.



ESVAK, 1980'li yıllarda Eskişehir'de öğrenim gören bir grup arkadaş tarafından kurulmuştur. Arkadaşlar, mezuniyet sonrasında da bir araya gelerek düzenli olarak iletişimlerini sürdürmüşlerdir. Uzun yıllar süren dostlukları ve geçmiş günlerde yaşadıkları zorluklar üzerine yapılan sohbetlerinde, öğrencilere yardım etmek için bir vakıf kurmaya karar vermişlerdir. ESVAK, 1993 yılında kurulmuş olup, burslar aracılığıyla eğitimlerini tamamlayan mezunlar, pek çok farklı şehirde ve ülkede yaşamaktadır. Eskişehir'de açılan şube ise bursiyerler ile vakıf üyelerini bir araya getirerek bir yemek organizasyonu düzenlemiştir. Buluşmada İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunmuştur.



ESVAK Genel Başkanı Sedat Rıfat Doyum, vakfın daha fazla öğrenciye ulaşması için çalıştıklarını belirtmiştir. Yemek organizasyonunun öğrencilerle bir araya gelmek açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Doyum, vakfın amacının öğrencilere destek olmak olduğunu ifade etmiştir. Doyum, vakfın burs verenlerinden biri olan öğrencilerin mezun olduktan sonra da yeni öğrencilere yardım etmeye başladığını belirtmiştir. Eskişehir şubesinin düzenlediği organizasyonun amacını ise mevcut ve eski bursiyerlerin bir araya gelerek sohbet etmeleri ve gelecek için nasıl yardımcı olabileceklerini belirlemek olarak açıklamıştır.



ESVAK bursiyeri olarak eğitimini tamamlayan ve şu anda Eskişehir şube başkanı olan Diş hekimi Ozan Köroğlu, bu göreve layık görüldüğünü belirtmiştir. Vakıf tarafından desteklenen öğrencilerin mezuniyet sonrasında da desteklendiklerini ifade eden Köroğlu, öğrencilere abi ve abla rolü üstlendiklerini söylemiştir. Köroğlu, ESVAK'ın öğrencilere üniversite hayatlarında sorunlara çözüm olmayı ve mezun olduktan sonra da iş bulmaları konusunda yardımcı olmayı hedeflediğini ifade etmiştir. Yıllar sonra tekrar ESVAK ile bir araya gelmeleri ve bu organizasyonu düzenlemelerinin büyük bir mutluluk olduğunu belirtmiştir. Hedeflerinin ESVAK camiasını bir araya getirmek olduğunu söyleyen Köroğlu, kurucular, mütevelli heyeti ve bursiyerlerin bir araya gelerek organizasyonlar düzenlemek istediklerini ifade etmiştir.



ESVAK'tan burs alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisi Samet Buz ise düzenlenen yemek organizasyonunun büyük bir fırsat olduğunu belirtmiştir. Büyükleriyle ve öğrenci arkadaşlarıyla tanışmanın önemli olduğunu söyleyen Buz, ESVAK ile geleceğini de planladığını ifade etmektedir. Buz, ESVAK'ın kendisine deneyimli abiler ve ablalardan bilgi edinme imkanı sunduğunu belirtmiştir. Gençlerin bir araya gelerek geleceklerini şekillendirmeyi hedeflediklerini dile getiren Buz, aldıkları desteği gelecekte başka öğrencilere verebilmek istediklerini söylemiştir.