-

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Bosna Hersek Federasyonu'nun Tuzla Kantonuna bağlı Zivinice Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Bu protokol sayesinde Kütahya Belediyesi, ulusal ve uluslararası platformlarda adından söz ettirmeye devam ederek yine başarılı bir adım attı. Protokol, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Zivinice Belediye Başkanı Began Muhic tarafından imzalandı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'ten gelen heyeti şehirlerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. İki belediye arasında Kardeş Şehir ve İyi Niyet Protokolü imzalandığına değinen Işık, bu protokol ile kültürel, sosyal, spor, ekonomik, ticari ve siyasi iş birliklerini artırmak ve uluslararası fonlardan yararlanmak için ortak projeler yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Işık, iki şehir arasındaki kardeşlik sürecinin resmi olarak başlayacağını ve bu süreçte kalıcı eserler oluşturacaklarını söyledi. İşbirliği için Zivinice Belediye Başkanı Began Muhic ve heyetine teşekkür eden Işık, Kütahya halkının selamlarını iletti.

Zivinice Belediye Başkanı Began Muhic ise Kütahya'yı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Türkiye ile ortak tarihi ve kültürel geçmişlerinin olduğunu vurgulayan Muhic, Kütahya'ya geldiklerinde sıcak bir karşılamayla evlerinde gibi hissettiklerini söyledi. İki belediye arasındaki kardeşlik anlaşmasıyla kalkınmalarına katkı sağlayacak projelere imza atmak istediklerini dile getiren Muhic, Avrupa Birliği projelerine odaklanarak çalışacaklarını belirtti. İmzalanan protokol için Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ve ekibine teşekkür eden Muhic, misafirperverlikleri için Kütahya halkına minnettar olduklarını ifade etti.