-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Kulüp ve Toplulukları, Gazze'deki soykırımı protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı ve ardından "Gazze'den Aksa'ya" programı düzenledi. Başta AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker olmak üzere akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler, Atatürk Kongre Merkezi'nde (AKM) gerçekleşen programa katıldı. Programda konuşmacılar arasında AKÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin, Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan ve Gazze'li Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yousef Filfil yer aldı. Programın moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Eğmir yaptı.

Eğmir, insanların Gazze'de Allah'ın dini için çile çektiğini ve onurlu bir mücadele sergilediğini söyledi. Ayrıca Orta Doğu'da İsrail'in yerleştirildiği ve ümmetin izzetini koruyan insanlar arasında sürdürülen mücadeleye değindi. Savaş mücadelesinin sadece sahada değil, sosyal medya, evler ve iş yerleri gibi değişik alanlarda da devam ettiğini belirtti ve Gazze direnişini karalamak için kullanılan dezenformasyonlara dikkat çekti.

Gültekin ise Gazze'deki yaşananları tarif etmek için yeterli bir dilin olmadığını ifade etti. Filistin meselesinin hem izzet hem de zillet boyutu olduğunu söyleyen Gültekin, 6 bin bombanın atıldığı 364 kilometrekarelik bir alandan bahsetti ve bu durumun bir katliam olduğunu vurguladı. Savaşın da bir ahlakı ve hukuku olduğunu belirtirken, 30 bin ton bombanın atıldığı, 10 binden fazla şehidin olduğu bir trajedi yaşandığına dikkat çekti. Uluslararası güçlerin sessiz kalmaktan ziyade suçun içinde yer aldığını ifade etti.

Ceylan ise Aksa Tufanı operasyonunun batının gerçek yüzünü ortaya çıkardığını söyledi. Demokrasi kavramının onlar için sadece bir maskeden ibaret olduğunu ve gerçek yüzlerini gösterdiklerini belirtti. Bilgiyle birlikte duygu ve nefretin kombinasyonunun gerekliliğine dikkat çekti ve bilgiye dayanarak söyleneceklerin etkili olacağının altını çizdi.

Son olarak, Gazze'li Yousef Filfil, Gazze ve Batı Şeria'da yaşananları anlattı. Konuşmaların ardından AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, konuşmacılara plaket takdim etti.