-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ahmet Şemseddin Karahisari'nin eserlerini sergileyen "Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi" adlı özel bir sergi düzenlemiştir. Sergi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu'nda yapılan görkemli bir açılış töreniyle başlamıştır.

Sergi, hat sanatının ünlü bir ismi olan Ahmet Şemseddin Karahisari'nin hat örneklerini sergilemek amacıyla düzenlenmiştir. Bu sergiyle hat sanatına olan ilginin artması ve geleneksel sanatlarımızın gelecek kuşaklara aktarılması hedeflenmektedir. Sergide, Karahisari'nin özgün hat örnekleri sunulmaktadır.

Açılış töreni büyük bir katılımla gerçekleşmiştir ve sanatseverlerin ilgisini çekmiştir. Sergiyi ziyaret edenler arasında yerli ve yabancı misafirlerin yanı sıra birçok hat sanatı meraklısı kişi ve sanatçı da bulunmaktadır.

Cumhuriyetimizin 100. yılının kutlandığı bu özel sergi, ahşap ve geleneksel yazılar üzerine yapılan çalışmalara dikkat çekmektedir. Sergide, motifler, süslemeler ve yazılarla bezenmiş eserler sergilenmektedir. Bu sergi, ziyaretçilere hat sanatının tarihini ve önemini anlatırken aynı zamanda gelecek nesillere bu değerleri korumaları ve yaşatmaları konusunda ilham vermektedir.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bu önemli sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duymaktadır ve bu tür etkinliklerin kent kültürüne ve turizmine katkı sağlayacağına inanmaktadır.

Sergi, "Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi" başlığıyla ziyaretçilerini beklemektedir. Katılımcılar, sergi süresince hat sanatının büyülü dünyasını keşfetme fırsatını yakalayacaklardır. #yüzüncüyıl #hat #hatsergisi #hattatahmetkarahisarikültürvesanatmerkezi #kesfetteyiz #afyonkarahisar