-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (TÜDAM) 'UNESCO Dünya Miras Listesine Giren Son Eserlerimiz' başlıklı bir seminer düzenledi. Seminerde, Sivrihisar Ulu Camii ve Gordion Antik Kenti hakkında sunumlar yapıldı.


Seminer büyük ilgi gördü ve katılımcılar, Dr. Öğr. Üyesi Merve Kalyoncu Yolaçan'ın Sivrihisar Ulu Camii ve Araş. Gör. Muhammed Kavak'ın Gordion Antik Kenti hakkındaki anlatımları eşliğinde sanal turlarla bu eserleri yakından deneyimleme fırsatı buldu.


Seminerde, Eskişehir'de bulunan ve ilk defa UNESCO Dünya Miras Listesine giren Sivrihisar Ulu Camii'nin evrensel değerleri ve Eskişehir turizmine sağladığı katkılar ön plana çıkarıldı. Ayrıca antik Frigya coğrafyasının önemli şehirlerinden biri olan Gordion'un Frig başkenti olması, Frig tarihi ve kültürü içerisindeki yeri ile UNESCO Dünya Mirası seçilme kriterlerinin ve bölgenin tanıtımına olan etkisi de anlatıldı.


Seminerin sonunda, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İnci Oya Coşkun ve TÜDAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kaya tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.



#AnadoluÜniversitesi #TurizmFakültesi #SivrihisarUluCami #GordionAntikKenti #UNESCODünyaMirası