-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Isparta Belediyesi, Senirce ovalarının tepelerinde güneş enerjisi santralleri (GES) kurulumu gerçekleştirmeye devam ediyor. Öncelikle 6,8 megavatlık bir GES devreye alındı ve şu anda 7,2 megavatlık GES için çalışmalar sona yaklaşıyor. Bu sayede Senirce ovalarında kurulu güç 14 megavata ulaşacak. Ayrıca ISBAŞ Bimsblok Fabrikası'nın çatısına kurulan ve daha önce faaliyete geçen 1 megavatlık GES ile birlikte toplam kurulu güç 15 megavata ulaşacak.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in göreve gelmesiyle birlikte şehir birçok yatırım kazandırmaya devam ediyor. Bu yatırımlardan biri de güneş enerjisi santralleri. Senirce ovalarında bulunan atıl durumdaki araziler, Isparta Belediyesi tarafından güneş tarlalarına dönüştürülüyor. İlk etapta 5,6 megavatlık bir GES kuruldu ve haziran ayında 1,2 megavatlık yatırım tamamlandı. ISBAŞ Fabrikası'nın çatısında kurulan 1 megavatlık GES ile birlikte toplam kurulu güç 7,8 megavata ulaşmıştı.

Senirce'deki 500 bin metrekarelik alanın 100 bin metrekarelik bölümünde 6,8 megavatlık GES kurulumu yapıldıktan sonra hemen ardından başka bir 100 bin metrekarelik alanda 7,2 megavatlık GES için çalışmalara başlandı. Bu çalışmalarda ise sona yaklaşılıyor. Hafriyat alımlarıyla başlayan çalışmalarda, mekanik alt sehpaların kurulumu tamamlandı ve trafo kurulumu da tamamlandı. GES panellerinin montajı ve kablo çekimleri de son aşamaya gelindi.

Senirce ovalarının tepelerinde devam eden 7,2 megavatlık GES'in devreye girmesiyle birlikte, Isparta Belediyesi'nin Senirce'deki GES kurulu gücü 14 megavata ulaşacak. ISBAŞ Fabrikası'nın çatısında kurulan 1 megavatlık GES ile birlikte ise toplam kurulu güç 15 megavata çıkacak.

#Isparta #GES #GüneşEnerjisiSantrali #YeşilEnerji #Sürdürülebilirlik #EnerjiDönüşümü #ÇevreDostu