-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanvekili Ahmet Erbaş, emniyet mensuplarının emeklilik yaş sınırının uzatılması çağrısında bulundu. Erbaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu. Emniyet mensuplarının özlük hakları ve emeklilik yaş sınırlarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, özellikle 5454 sayılı Emekli Sandığı Yasası'nın polislerle ilgili kısmının değiştirilmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

Erbaş, polislerin 3600 ek gösterge hakkının bir kısmının giderildiğini ancak yaşam kalitesinin ve ortalama yaşam süresinin arttığı bir dönemde 55 yaşında bir polis memurunun emekli edilmesinin ve 60 yaşında polis müdürlerinin resen emekliliğe gönderilmesinin tuhaf olduğunu belirtti. Bekçilerin 60 yaşında emekli olurken, polis memurlarının 55 yaşında emekli olmasının bu konuda bir tutarsızlık olduğunu kaydeden Erbaş, polis memurları ve rütbeli emniyet müdürleri için emeklilik yaş sınırlarının uzatılması gerektiğini ifade etti.

Erbaş ayrıca, 5682 sayılı Pasaport Yasası'nda değişiklik yapılıp yapılmayacağını sordu. Bu durumda tek mağdur olanın belediye başkanları olduğunu belirten Erbaş, bu konuda bir çalışma olup olmadığını ve aydınlatılmasını beklediğini ifade etti.