-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyonkarahisar'da, Türkiye'nin kurucusu ve Milli Mücadele'nin lideri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü anma programı düzenlendi. Kocatepe Parkı'nda gerçekleştirilen anma törenlerinde, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Atatürk Anıtı'na çelenkler sundu.

Çelenk sunumu sonrasında saat 09.05'te Afyonkarahisar'ın çeşitli noktalarında, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından sirenler çalındı. Bu sirenlerin çalınmasıyla birlikte, Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Bayrağımız da yarıya indirildi.

Milli mücadelenin tanığı olan Afyonkarahisar, tüm köşelerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerini taşıyor. Atatürk için yaşam durdu, kalpler Atatürk için attı.

Afyonkarahisar, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı yerdir ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimizin kaderini değiştirecek ilk adımını attığı şehirdir. Bu yıl, Ata'mızın 85. ölüm yıl dönümünde Afyonkarahisar, onu saygı, minnet ve rahmetle andı.


#Atatürk #Afyonkarahisar #MustafaKemalAtatürk #TürkiyeHaber #MilliMücadele