-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yılı törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen anma programı, Ata'nın huzuruna çelenklerin sunulmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Garnizon Komutanı Mühimmat Yüzbaşı Caner Yılmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu sırasıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Ardından saat 9'u 5 geçe tüm Türkiye'de olduğu gibi Bozüyük'te de hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi ve bayrak yarıya indirildi. Törenlerin sonunda protokol üyeleri ve vatandaşlar, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi'nin düzenlediği programa katılmak için Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'ne geçti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Faruk Kılıçer yaptı. Konuşmasında, Mustafa Kemal'in vatandaş olduğunu ve hürriyeti simgelediğini söyleyen Kılıçer, Türk İstiklal Savaşı ve devrimlerini Nutuk adlı eserde anlattığını belirtti. Kılıçer, milli mücadeleyi anlamak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kavramak için Nutuk'un okunup okutulması gerektiğini vurguladı. Atatürk'ün aklı ve bilimi dünya uluslarının selameti için önemli gördüğünü ifade eden Kılıçer, "Bir gün benim sözlerimle bilim çelişirse, siz bilimi tercih ediniz" sözünün unutulmaması gerektiğini söyledi. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ettiğini dile getiren Kılıçer, gençliğin ise Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini korumasının görevleri olduğunu belirtti. Programda öğrenciler tarafından "Anılarla Atatürk'ten Emanet" adlı bir oratoryo sahnelendi. Program sonunda protokol üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.