-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Emirdağ ilçesinde sanayi sektörünün hızla geliştiği ve bu durumun iş gücü ihtiyacını ortaya koyduğu belirtildi. Bu sebeple, meslek liseleri ve yüksek okulların fonksiyonlarının belirlenmesi, sanayi kuruluşlarının gelecekte ihtiyaç duyacakları iş gücü sayısı ve nitelikleri gibi konuların ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, AKÜ İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Karaca, Emirdağ MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Köse, Zafer Kalkınma Ajansı Temsilcisi Osman Köprücüoğlu, Emirdağ OSB Müdürü Oğuzhan Şamil Çil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Günay gibi önemli isimler katıldı.

Toplantıya ayrıca, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren, açılışa hazır ve yapımı devam eden sanayi kuruluşlarının sahipleri ve üst düzey yöneticileri ile Emirdağ OSB Yönetim Kurulu da katıldı.

Toplantıda, mesleki eğitimde yol haritalarının belirlenmesi, okul-sektör işbirliği ve istihdamın arttırılması için yapılacak çalışmalar üzerine yoğunlaşıldı. Sanayi sektöründe çalışacak bölümler ve nitelikli iş gücü ihtiyacı üzerinde de duruldu.

Bu toplantıyla, Emirdağ'daki sanayi sektörünün ihtiyaçları ve meslek eğitiminin yönü hakkında bir yol haritası çıkarılmış olacak. Sosyal medyada da #EmirdağSanayiGelişiyor etiketiyle bu önemli toplantının haberini paylaşabilirsiniz. #EmirdağSanayideBüyüyor #MeslekEğitimindeYeniHamleler #EmirdağdaSanayiGücü