-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de 40 yıl sonra buluşan 25 kişilik askerlik grubu nostalji dolu bir gün geçirdi. 1982, 1983 ve 1984 yıllarında Eskişehir İl Merkez Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan bu arkadaşlar, askerlik dönemlerinde zamanlarını geçirdikleri bölgeleri gezip eski günleri yad ettiler. Eskişehir'e Kayseri, Giresun, Erzincan, Karabük, Afyon, Nevşehir, Kars, Sivas, Çanakkale, Edirne, Trabzon ve Manisa'dan gelen askerler, şehrin büyük değişimini ve bazı yerlerin tanınmaz hale geldiğini gördüklerini belirtti.

Buluşmaya katılan Mehmet Güngör, Ankara'dan gelerek buradaki nostalji dolu günü paylaşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Sosyal medya aracılığıyla iletişim kurarak bir araya gelen arkadaşlar, organizasyonu gerçekleştiren kişilerin çabalarını takdir ettiklerini dile getirdi. Kayseri, Giresun, Erzincan, Karabük, Afyon, Nevşehir ve Kars'tan gelen askerlerin yanı sıra Sivas, Çanakkale, Edirne, Trabzon ve Manisa'dan da arkadaşlar ayrıldı. Bu dostluğun ölene kadar sürdürüleceğini belirten Güngör, her yıl düzenlenecek bir etkinlikle bu birlikteliği pekiştirmek istediklerini ifade etti.

Hamit Karaba ise Kars'tan Eskişehir'e gelirken şehirdeki değişikliklere şaşırdığını söyledi. O dönemde Eskişehir'deki kalabalığın bu kadar fazla olmadığını belirten Karaba, bazı yerlerin ise değişmediğini ve tanıdık olduğunu dile getirdi. Ancak genel olarak şehirde büyük değişimler olduğunu gözlemlediğini sözlerine ekledi. Karaba, bu buluşmayı gelenek haline getirip her yıl bir gün belirleyeceklerini ve Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'ndan arkadaşlarla birlikte tekrar burada buluşacaklarını ifade etti.