-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen Kültür Söyleşileri başladı. Söyleşiler, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Şener Şen Salonu'nda gerçekleştiriliyor. İlk konuğumuz, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin oldu. "Bir Hırka Bir Lokma mı?: Sohbetname'de Yemek Kültürü" başlıklı söyleşiyi, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen başta olmak üzere çok sayıda öğrenci takip etti.

Prof. Dr. Arif Bilgin, Osmanlı toplumunun günlük hayatına dair bilgileri aktardığı "Sohbetname" isimli eserinden önemli ayrıntıları paylaştı. Seyyid Hasan tarafından kaleme alınan bu eser, İstanbul'daki yemek ve halk mutfağı kültürünü yansıtmaktadır. Prof. Dr. Bilgin, eserin yalnızca bir yemek kültürü eseri olmadığını, Seyyid Hasan'ın ilgi duyduğu her konuyu içerdiğini belirtti. Eser, 17. yüzyılda İstanbul'da lokantaların nerelerde bulunduğunu ve sokak lezzetlerinin nerede bulunabileceğini anlatmaktadır.

Prof. Dr. Haşim Şahin, Anadolu Üniversitesi TÜDAM Müdürü olarak söyleşiyi moderatörlük ettiğini belirtti. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'ın desteğiyle başlatılan Kültür Söyleşileri etkinlikleri, dönem sonuna kadar devam edecektir. Prof. Dr. Şahin, kültürün Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olduğunu vurgulayarak, öğrencilere kültürün önemini ve geniş kapsamını anlattı.

Söyleşinin sonunda Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Arif Bilgin'e hediye ve teşekkür belgesi takdim etti. Anadolu Üniversitesi Kültür Söyleşileri, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde düzenli aralıklarla gerçekleşmeye devam edecek.

#AnadoluÜniversitesi #KültürSöyleşileri #Söyleşi #YemekKültürü #OsmanlıTarihi