-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle AnlatılıyorAfyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle Anlatılıyor

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Afyonkarahisar'da "Cumhuriyete Nefes, Geleceğe Nefes" sloganıyla bir program düzenlendi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar bir araya gelerek fidan dikim etkinliğine katıldılar.

Bu etkinlik, ülkemizi daha yeşil bir geleceğe taşımak, yangınlardan zarar gören alanları hızla yeniden ağaçlandırmak ve insanların orman konusunda farkındalığını artırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 81 ilde saat 11.11'de eş zamanlı olarak fidanlar toprakla buluşturuldu.

Afyonkarahisar'da da Milli Ağaçlandırma Günü sebebiyle İnaz Deprem Konutları Mevki'nde bir fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, etkinlikte yaptığı konuşmada, il genelinde bu yıl 220 dekar alanda 10 farklı lokasyonda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildiğini belirtti. Toplamda 28 bin 150 fidanın toprakla buluşacağını ifade eden Vali Yiğitbaşı, 2019 yılından bugüne toplam 857 dekar alanda 242 bin 300 fidan dikildiğini de sözlerine ekledi. Bu fidanlarla geleceğe nefes olunduğunu ve daha yeşil bir Afyonkarahisar'a doğru ilerlendiğini vurguladı.

Programın devamında belirlenen alanlarda fidan dikimi yapıldı. Vali Yiğitbaşı, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar birlikte fidanları toprağa ektiler. Bu etkinlikle birlikte Milli Ağaçlandırma Günü'nde geleceğe nefes verilmiş ve daha yeşil bir Türkiye hedefine doğru önemli bir adım atılmış oldu.

#MilliAğaçlandırmaGünü #GeleceğeNefes #AğacımıDiktim #YeşilTürkiye #Afyonkarahisar