-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir Valiliği, sokakta çalıştırılan, dilendirilen ve dış çevrenin olumsuzluklarına maruz kalan çocukların korunmasına yönelik bir Genel Emir yayınladı. Ancak, bu emire rağmen sokakta bazı çocuklar hala dilenmeye devam ediyor.

Eskişehir Valiliği daha önce açıklamada bulunarak, çocuklar ve engelli bireylerden kağıt mendil, yara bandı, çiçek, su gibi ürünlerin satın alınmasının ve dilencilik yapanlara para verilmesinin yasaklandığını duyurmuştu. Valilik, bu kararın çocukları sağlık ve güvenlik açısından riskli ortamlardan uzak tutmak amacıyla alındığını ve onların sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine imkan sağladığını belirtmişti.

Ancak Reşadiye Camii'nde dilenen bir kız çocuğu, yasaklara rağmen ekmek parası için dilenmek zorunda olduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar valilik kararına uyarken, bazıları ise dilenci çocuğa para vermeye devam etti. Valiliğin dilendirilmenin yasaklandığı emrini ihlal etmek, bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

#

#Eskişehir #valilik #sokakçocukları #dilencilik