-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de sıkma meyve suyu satıcıları, vatandaşların ilgisini çeken ekşi nar suyunun insan vücuduna çok faydalı olmasını vurguladı. Özellikle kış aylarında sık sık gribal rahatsızlıkların görüldüğü dönemde, nar suyu tam bir şifa kaynağı olarak dikkat çekiyor. Havaların soğuyacağı günlerde portakal suyundan daha çok tercih edilen nar suyu, vücuda birçok fayda sağlıyor. Kış aylarının yaklaştığı zamanlarda nar suyuna olan ilginin arttığını ifade eden sıkma meyve suyu satıcıları, özellikle ekşi nardan yapılan suyun vücuda daha fazla direnç kattığına dikkat çekiyor.

Eskişehir'de limonata ve portakal suyu satışı yapan Abdullah Satır ise, ekşi nar suyunun normal nar suyuna göre daha çok tercih edildiğini belirtti. Satır, ekşi nar suyunun vücuda olan faydalarını şu şekilde sıraladı: "Sıkma meyve sularına vatandaşlarımızın ilgisi var. Özellikle son günlerde nar suyu çok tercih ediliyor. Nar sularını ekşi nardan sıkarak yapıyoruz. Tatlı nardan ziyade ekşi nar suyunun vücuda etkisi daha fazladır. Nar suyunun vitamin içeriği oldukça yüksektir ve tam bir antioksidandır. Ayrıca vücutta kan dolaşımını hızlandırır ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Portakal suyuna göre nar suyu vücuda daha faydalıdır. Vatandaşlar genellikle aç karnına nar suyu içiyor. Yaz aylarında portakal suyu, kış aylarında ise nar suyu ilgi görüyor. Evde nar suyunu kendileri yapmaları zor olduğu için bize gelip talep ediyorlar."