-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir'de Ocak-Temmuz 2023 döneminde 138 adet yatırım teşvik belgesi alındığını ve bu teşviklerle birlikte 6,4 milyar TL değerinde sabit yatırım yapıldığını ve 2 bin 175 yeni istihdamın sağlandığını söyledi. Kesikbaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan en son yatırım teşvik istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin ekonomik büyümesi ve kalkınması için sanayi yatırımlarının önemine vurgu yapan Kesikbaş, bu yatırımların istihdam ve ihracatı arttırdığını belirtti.

Kesikbaş, Eskişehir'deki sanayi sektörünün Türkiye'nin ekonomik dinamizmini ve uluslararası rekabet gücünü güçlendiren bir sektör olduğunu ifade etti. Zor bir dönemde yatırımlardan vazgeçmeyen üreticilerin ihracat rekorları kırılmasına ve milyonlarca insana istihdam sağlanmasına katkı sağladığını söyledi.

Sanayi ve özellikle teknoloji yatırımlarının Türkiye ekonomisi üzerinde pozitif etkileri olduğunu belirten Kesikbaş, yüksek teknolojili ürün ihracatı, Ar-Ge harcamaları, patent ve kalifiyeli personel sayısındaki artışın ihracat ve ekonomik büyümeyle ilişkili olduğunu vurguladı. Eskişehir'in sanayi sektöründeki büyümeyle birlikte ihracatın 4,5 milyar doları aştığını ve 100 bin kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi.

Endüstriyel dönüşüm sürecine uyum sağlamak için özel ve kamu sektörlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Kesikbaş, teşviklerin sağlanması ve stratejik vizyonun hızla hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Dijital ve yeşil dönüşümü hızlandıracak yatırımların desteklenmesinin küresel rekabet gücünü artıracağını ve ihracat ile istihdam rakamlarını yükselteceğini ifade etti.

Sanayinin ekonomik büyümeyi teşvik edici bir güce sahip olduğunu dile getiren Kesikbaş, daha fazla sanayi üretimiyle iş ve üretkenliğin artacağını söyledi. Sanayi yatırımlarının gelir ve refah düzeyini yükselterek yoksulluğu azalttığını belirtti. Sanayinin gelişimi altyapı, enerji, iletişim ve uluslararası ticaret gibi pek çok alanı etkilediğini vurguladı. Sanayinin gelişiminin iyi planlama, düzenleme ve denetimle yönetilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

#EskişehirSanayi
#yatırımteşvikleri
#sanayigelişimi