-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sonbahar mevsiminde gerçekleştirdiği şap aşılama çalışmalarını tamamladığını duyurdu. İlçedeki veteriner hekimler, aşılama çalışmaları kapsamında 11 bin 708 büyükbaş hayvana şap aşısı uyguladı. Ayrıca, bin 300 büyükbaş hayvan brucella aşısı alırken, 2 bin 577 baş hayvandaysa buzağı küpesi takma işlemi gerçekleştirildi. Bu sayede, hayvanların sağlığı korunarak, hastalıkların yayılması engellenmiş oldu. Bu önemli çalışma ile bölgedeki hayvancılık sektörünün daha sağlıklı ve güvenli hale gelmesi hedefleniyor.



Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan aşılama çalışmaları, bölgede hayvancılık sektörünün desteklenmesi amacıyla gerçekleştirildi. Sonbahar mevsiminde gerçekleştirilen şap aşılama çalışmaları ile hayvanların hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, büyükbaş hayvanların şap aşılamaları büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. Ayrıca, brucella aşısıyla hayvanların bu hastalığa karşı korunması sağlandı. Bu çalışmalarla birlikte, hayvanların sağlığı ve bölgedeki hayvancılık sektörünün gelişimi desteklenmiş oldu.



Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri, sonbahar aylarında gerçekleştirdikleri aşılama çalışmalarıyla büyükbaş hayvanları hastalıklara karşı korudu. İlçedeki 11 bin 708 büyükbaş hayvana şap aşısı yapılırken, bin 300 büyükbaş hayvana brucella aşısı uygulandı. Ayrıca, 2 bin 577 baş hayvana ise buzağı küpesi takılarak, hayvanların takip edilmesi sağlandı. Bu çalışmalarla birlikte, hayvanların sağlığının korunması ve sektörde verimliliğin artırılması hedeflendi. Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılık sektörünün gelişimi için önemli bir adım atmış oldu.



#Gediz #TarımveOrmanMüdürlüğü #ŞapAşılama #BüyükbaşHayvan #Hayvancılık #Sağlık #HastalıkKorunması