-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Uluslararası Sinema Derneği'nin düzenlediği Millî Sinema Günleri ve II. Millî Sinema Açık Oturumları 16-18 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu etkinlikler, Millî Mücadelenin önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz'un gerçekleştiği Afyonkarahisar kentinde düzenlenecek.

Etkinliklerde, sinemanın yeni eğilimleri, arayışları ve üslupları ele alınacak. Ayrıca, millî sinema çizgisine uygun olarak üretilen köşe taşı niteliğindeki filmler de gösterilecek. Etkinlik kapsamında, 1973 yılında MTTB'de düzenlenen Millî Sinema Açık Oturumu ve Türk sinemasının elli yıllık değerlendirmeleri de yapılacak.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenecek açık oturumlarda, Millî Sinema anlayışı etrafında çeşitli konu ve temalar ele alınacak. Söyleşilere sinema yazarları, tarihçileri, yapımcılar, yönetmenler, senaryo yazarları gibi birçok uzman ve önemli isim katılacak. Katılımcılar arasında Salih Diriklik, Mesut Uçakan, İhsan Kabil, Sadık Yalsızuçanlar, Yıldız Ramazanoğlu, Üstün İnanç, Dr. İsrafil Kuralay, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Yusuf Kaplan, Ahmet Özhan, Burçak Evren, Enver Gülşen, Nazif Tunç, Murat Pay, Ahmet Tezcan, Hüseyin Öztürk, Mesut Bostan, Atilla Gökbörü, Gülcan Tezcan, Faruk Güven, Erkin Yılmaz, Abdülhamit Güler, Veysal Battal ve İhsan Koluaçık gibi isimler bulunuyor.

Bu önemli etkinliklere ilişkin detaylı bilgileri ve güncellemeleri, @tckulturturizm ve @afyonkocatepe.universitesi sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. #Afyonkarahisar #sinema #MillîSinemaGünleri #film #etkinlik