-

Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Afyonkarahisar'da bir ekip, dronlar aracılığıyla çekilen yılkı atlarının 4 mevsim görüntülerini içeren bir belgesel hazırladı. Belgesel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Hakan Yılmaz öncülüğünde gerçekleştirildi. Belgeselde, hava, toprak, ateş ve su gibi 4 element üzerinden Afyonkarahisar'ın mevsimleri anlatıldı. Çekimler yaklaşık 2 yıl sürdü ve belgesel içerisinde yer alan yılkı atlarının görüntüleri büyük bir ilgi gördü. Atların gruplar halindeki ve sürüler şeklindeki görüntüleri dronlar aracılığıyla havadan çekildi.




Belgeselde yer alan görüntülerle ilgili bilgi veren Hakan Yılmaz, uzun süren çabalar sonucunda bu görüntülerin elde edildiğini söyledi. Yılmaz, "Belgeselimizde Afyonkarahisar'ın doğasını 4 mevsim boyunca tanıttık. Bir bölümde ise doğadaki yaban hayatı üzerine odaklandık. Özellikle Afyonkarahisar bölgesinde yılkı atları yoğun bir şekilde yaşamaktadır. Biz de bu atları, her mevsimde takip edip dronlar aracılığıyla görüntüledik. Akdağ, Kumalar Dağları, Emirdağları ve Taşoluk gibi bölgelerde yılkı atlarını kayda aldık" şeklinde konuştu.




Yılkı atları, doğal yaşam alanlarındaki hareketleri ve davranışlarıyla özellikle fotoğrafçılar ve doğa severler arasında büyük bir ilgi çekmektedir. Bu belgesel sayesinde ise yılkı atlarının 4 mevsimdeki yaşamlarını daha yakından gözlemleme imkanı sunuldu. Ayrıca, dronlar aracılığıyla çekilen görüntülerin estetik açıdan da oldukça etkileyici olduğu belirtiliyor.




Afyonkarahisar'ın doğal güzelliklerini ve yılkı atlarının yaşamını konu alan bu belgesel, hem yerel halkı hem de turistleri bu bölgeyi ziyaret etmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Doğa koruma alanlarındaki yaban hayatının korunması, tanıtılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla yapılan bu çalışma, büyük beğeni topladı.




#Afyonkarahisar #yılkıatları #doğalgüzellikler #belgesel #mevsimler #dronfotografcılığı #Afyonkarahisartanıtımı #doğaseverler #estetik