-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM), Prof. Dr. Gökhan Tunç'un moderatörlüğünde ve Ercan Yılmaz, Oğuz Şenses ve Dr. Serhat Demirel'in katılımıyla gerçekleşen Hayal ve Hakikat Konferansı'na ev sahipliği yaptı. Konferans, TÜDAM Sinema Salonu'nda düzenlendi ve edebiyatta hayal ve hakikatin rolüne odaklandı. Sanatçıların bakış açısıyla sanatın anlatıldığı konferansta, sanatçının benzersiz karakterinden, hayal ve hakikat kavramlarının tanımlarından ve birçok farklı konudan bahsedildi. Konferansta, hayalin gerçeklikten mi, gerçekliğin hayallerin tasvirinden mi doğduğu sorusu ele alınsa da, eserlerin bu oluşturduğu belirsizlikte doğduğu ve doğmaya devam edeceği vurgulandı. Konferansa yoğun bir katılım oldu.

Şair ve yazar Ercan Yılmaz, 1977 yılında Sakarya'nın Geyve ilçesinde doğdu. Yılmaz, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapmaktadır. 1978 doğumlu şair ve yazar Oğuz Şenses ise Kocaeli'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Dr. Serhat Demirel ise 1980 yılında Adapazarı'nda doğdu ve Sakarya Üniversitesi'nde doktor unvanını aldı. 2008 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi Türk Dili Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.