-

Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çığır açan bir girişim gerçekleştirildi. Yerel sağlık tesisinde ilk defa bir KOAH hastasına "Coil" adı verilen modern bir tedavi yöntemi uygulandı. 65 yaşındaki erkek hasta R.Ç., yenilikçi bu yaklaşım sayesinde nefes darlığı probleminde önemli bir iyileşme kaydetti.
Coil tedavisi sayesinde, akciğerin çalışmayan bölümleri daraltılıyor ve böylelikle akciğer içerisinde yeni, daha etkili hava alışveriş alanları oluşturuluyor. 65 yaşındaki R.Ç.'nin solunum işlevleri bu tedavi yöntemiyle iyileştirilmiş oldu.
Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğretim Üyesi İlknur Kaya, konuya ilişkin açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: "Kütahya'da ilk kez uygulanan bronkoskopik volüm azaltıcı işlem olan Coil tedavisi için Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Doç. Dr. Kemal Can Tertemiz destek sağladı. Kendi ekibimizden Prof. Dr. Ümran Erbay, Dr. Öğretim Üyesi Ferida Marım ve diğer sağlık çalışanları da bu önemli işlemde yer aldılar. Bu tedavi, bölgede sunulan tek seçenek olduğu için merkezimiz için büyük bir önem taşımaktadır."
Dr. İlknur Kaya tedavi süreci ile ilgili detayları da paylaştı: "Bronkoskopik volüm azaltıcı işlemde, akciğerlerde amfizem nedeniyle hava alamayan bölgeler tespit edilerek bu alanlar daraltılıyor. Tedavi, hastanın genel anestezi altında olduğu yaklaşık 40 ile 60 dakika süren bir işlemle gerçekleştiriliyor."
Kaya, tedavinin hastalar üzerindeki etkilerini şöyle açıkladı: "Tedavi sonrası hastalarımızın nefes darlığında azalma, günlük işleri daha rahat yapabilme, merdiven tırmanma ve yürüme mesafelerinde iyileşme gibi faydalarını gözlemliyoruz. Sonuç olarak, amacımız hastalarımızın yaşam kalitesini yükseltmektir ve bu tedavinin Kütahya'da düzenli olarak uygulanmaya devam edilmesi hedeflenmektedir."
#SağlıkGelişmeleri #KOAH #CoilTedavisi #KütahyaSağlıkBilimleriÜniversitesi #YenilikçiTedavi #AkciğerSağlığı #EvliyaÇelebiHastanesi #SolunumHastalıkları #HayatKalitesi