-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de Stratejik İş Zirvesi Gerçekleşti
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle bölge sanayisinin yurt dışı ticaret hacmini genişletmek ve yeni iş birliklerine zemin hazırlamak amacıyla düzenlenen programda, farklı ülkelerden 10 delegasyon üyesi temsilciler ESO'da bir araya geldi.

ASEAN Ülkeleri ile İş Diyalogları Güçleniyor
Güneydoğu Asya Birliği (ASEAN) üye ülkeleri ile Türkiye arasındaki iş diyaloğlarını pekiştirmeyi hedefleyen platform kapsamında düzenlenen etkinlikte, gıda, otomotiv, enerji, mobilya, yapı malzemeleri ve ticaret sektörlerinden 17 önemli firmanın üst düzey yetkilileri katıldı. ESO üyeleri ile karşılıklı iş görüşmeleri başarıyla gerçekleştirildi.

Bölge Sanayisinin ASEAN Bağlantıları Güçleniyor
Etkinlik hakkında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ASEAN'ın bölgesel anlamda stratejik önemine vurgu yaparak, iki taraf arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik projenin önemini belirtti. Kesikbaş, ESO'nun Malezya, Filipinler ve Kamboçya'nın önde gelen iş federasyonlarıyla iş birliği anlaşmaları imzaladığını da aktardı.

Yeni İş Birlikleri Müjdesi
ESO Yönetim Kurulu üyesi Murat Sürel'in açılış konuşmasında Eskişehir ve sanayisi hakkındaki bilgileri paylaşması ve yapılacak fabrika ziyaretleri ve ikili iş görüşmelerine değinmesiyle, yeni iş birliklerinin müjdesi verildi. Sürel, bu görüşmelerin ekonomik bağları daha da güçlendireceğine inandığını ifade etti.

ASEAN ile İş İmkanları Genişliyor
ASEAN temsilcisi Endonezya Ticaret Bakanlığı Yetkilisi Christianto Tonggo ise, Türkiye'nin üretim gücünün farkında olduklarını ve ticaretin bu sayede daha da gelişmesini umduklarını dile getirdi. ASEAN'ın genç ve dinamik nüfusuyla önemli fırsatlar sunduğuna değindi.

İş Görüşmeleri ve Ziyaretlerle Yatırım Fırsatları Artacak
ESO Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Öztürk de ASEAN ile ticaret ve yatırım fırsatlarının arttırılmasının hedeflendiğini belirtti. Öztürk, gerçekleşecek ikili iş görüşmelerinin projenin önemli bir parçası olacağını vurguladı. Program, ikili iş görüşmeleri ve sektör temsilcisi firma ziyaretleriyle tamamlandı.
#EskişehirSanayiOdası #TOBB #ASEAN #UluslararasıİşBirlikleri #TicaretGörüşmeleri #YatırımFırsatları #ESO #Endonezya #Malezya #Tayland #Filipinler #Singapur #Vietnam #Kamboçya #Brunei #Laos #Myanmar #GüneydoğuAsya #CelalettinKesikbaş #İşDiyaloğuPlatformu #SanayiTicaret