Türkiye Motokros Şampiyonası'nın son ayağı, 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek

Gözden kaçırmayın

Eskişehirspor, İnegöl Kafkas SK'yı Hazırlık Maçında YendiEskişehirspor, İnegöl Kafkas SK'yı Hazırlık Maçında Yendi

 Türkiye'nin en iyi motokrosçuları, Afyon Motor Sporları Merkezi'nde bir araya gelerek, şampiyonluk için kıyasıya mücadele edecekler.

 Bu yılki şampiyona, 7 ayağın ardından Afyonkarahisar'da son bulacak.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı son yarış, Afyon Motor Sporları Merkezi'nde yapılacak. Bu merkez, Türkiye'nin en modern ve en büyük motor sporları tesisidir.

2018 yılında açılan merkez, uluslararası standartlarda bir motokros pistine sahiptir. Ayrıca, merkezde enduro, süper enduro, speedway ve supermoto pistleri de bulunmaktadır.

Son yarışa katılacak olan motokrosçular, 4 farklı kategoride yarışacaklar. Bunlar MX1, MX2, MX3 ve MX4'tür. Her kategoride puan sıralaması farklıdır. Şampiyonluk için en büyük adaylar ise MX1 kategorisinde yer alan İsmail Çanakçı ve MX2 kategorisinde yer alan Emir Şentürk'tür. Bu iki sporcunun arasındaki rekabet, son yarışta da devam edecek.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, son yarış öncesi bir açıklama yaptı. Başkan Zeybek, "Afyonkarahisar'ı motor sporlarının merkezi yapmak istiyoruz. Bu amaçla Afyon Motor Sporları Merkezi'ni kurduk ve her yıl ulusal ve uluslararası yarışlara ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye Motokros Şampiyonası'nın son ayağını da büyük bir gurur ve heyecanla ağırlayacağız. Tüm sporseverleri bu muhteşem organizasyona davet ediyoruz." dedi.

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın son yarışını kaçırmayın. 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleşecek olan bu heyecan dolu etkinlik, Afyonkarahisar Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak.