Bekir Lafçı, Abdullah Hocaoğlu ve İrfan Özsandık, partinin kuruluş çizgisinden uzaklaştığını ve kendileriyle kan uyuşmazlığı oluştuğunu iddia etti

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

İYİ Parti'den istifa eden 3 meclis üyesi neden ayrıldı?

İYİ Parti'den istifa eden 3 meclis üyesi, basın açıklamasıyla gerekçelerini duyurdu. Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Bekir Lafçı, Abdullah Hocaoğlu ve İrfan Özsandık, partinin kuruluş çizgisinden uzaklaştığını ve kendileriyle kan uyuşmazlığı oluştuğunu iddia etti. İstifa eden üyeler, meclis üyeliği görevlerine bağımsız olarak devam edeceklerini belirtti.

İYİ Parti'den istifa eden 3 meclis üyesinin basın açıklamasının tam metni şöyle:

"Ülkemizin daha iyi ve daha adil yönetilmesi adına İYİ Parti ile umut bağlayarak ve taşın altına elimizi koyarak çıktığımız bu yolda bu vakte kadar görevimizi partimiz adına hakkaniyet ile ifa etmiş durumda olduğumuz kamuoyu takdirindedir. Ancak bugün geldiğimiz konumda İYİ Parti'nin kuruluş çizgisinden yani vatandaşın umudu olarak başlayan bu kutsal görevden uzaklaşmış olduğunu düşündüğümüzden mütevellit bu durum tarafımızla bir kan uyuşmazlığı oluşturmuştur.Bu sebeple gördüğümüz lüzum üzerine İYİ Parti'den istifa ediyoruz. Kalan süremizde meclis üyesi olarak halkın hizmete meclis çatısı altında devam edeceğiz."

İstifa eden 3 meclis üyesinin partiden ayrılma nedenleri arasında, İYİ Parti'nin son dönemdeki siyasi tutumu, yerel yönetimlerle ilişkileri, parti içi demokrasi ve örgütlenme sorunları gibi konuların olduğu öne sürülüyor. İYİ Parti yönetimi ise istifalarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.