Zafer Partisi Genel Başkanı, kanunun kendisinin bir afet olduğunu söyledi.

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, vatandaşların haklarını korumak yerine iktidarın çıkarlarına hizmet eden bir düzenleme olarak eleştiriliyor. Zafer Partisi Genel Başkanı, kanunun kendisinin bir afet olduğunu söyledi. Kanuna göre, riskli alanlarda bulunan evler ve işyerleri yıkılacak ve yerine yeni yapılar inşa edilecek. Ancak bu süreçte vatandaşların mağdur olacağını belirten Zafer Partisi lideri, şu ifadeleri kullandı:

"İktidar ile anlaşmanız halinde; 500 m2’lik yıkılan evinizin veya işyerinizin karşılığında size çok uzaklarda bir yerde 50 m2lik bir ev/işyeri dahi verilebilir. Aradaki fark ise size ödenmeyecek, hatta üstüne borçlu da çıkarılmanız mümkün. Anlaşırsanız yeni ev yapılana kadar nerede ve nasıl yaşayacaksınız o da belli değil. ‘Sen bunu yık, git de ne yaparsan yap’ diyecekler. Kanunda sizlere kira yardımı veya yapım yardımı gibi sağlanacak şeylerden bahsedilmiş, ama bunlar verilmeyebilir de. Madde metninde: ‘verebilir, yapabilir’ denmiş. Herşey onların insiyatifine bırakılmış. Yıkım için dava açsanız bile, çokça sayıda dava açılacağından ve dava görülene kadar ev hızlıca yıkılacağından engel olmanız da zor olacak. İktidarla yeni ev yapımı üzerine anlaşamazsanız da arsa parasını alıp, gideceksiniz ki orada da yine tespit (zorunluysa) ve yıkım bedelini siz ödüyorsunuz. Sonuç, ocağımıza incir ağacı dikilecek."

Zafer Partisi Genel Başkanı, kanunun sadece iktidarın rant sağlamak için getirdiği bir proje olduğunu ve vatandaşların haklarını savunmak için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Bu 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun kendisi bir Afet! İktidar ile anlaşmanız halinde; 500 m2’lik yıkılan evinizin veya işyerinizin karşılığında size çok uzaklarda bir yerde 50 m2lik bir ev/işyeri dahi verilebilir. Aradaki fark ise size… <a href="https://t.co/mIufDzkQwg">pic.twitter.com/mIufDzkQwg</a></p>&mdash; Ümit Özdağ (@umitozdag) <a href="https://twitter.com/umitozdag/status/1726580895690240484?ref_src=twsrc%5Etfw">November 20, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>