-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi (OEDAŞ), finans, teknoloji ve benzeri konularda uzman isimlerin katılımıyla düzenlediği BizEnerji Buluşmaları'na Strateji ve İnovasyon Danışmanı Mustafa İçil'i konuk etti. OEDAŞ, enerji sektöründe geleceğin akıllı teknolojilerini geliştirme vizyonuyla büyük veri ve yapay zekaya odaklanarak dijital dönüşümü hedeflemektedir. Bu doğrultuda tüm departmanlarını dahil eden şirket, çeşitli etkinlikler ve eğitimler düzenlemektedir. OEDAŞ, yapay zekanın bugünü ve geleceği üzerine yapılan etkinliklerden birini gerçekleştirdi.

Mustafa İçil, Microsoft, Apple ve Google gibi büyük firmalarda yıllarca satış ve pazarlama stratejilerinden sorumlu yönetim rolleri üstlenmiş ve son on yıldır Strateji ve İnovasyon Danışmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. İçil, OEDAŞ'ın düzenlediği BizEnerji Buluşmaları etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldı.

Mustafa İçil, yapay zekanın iş hayatına etkileri hakkında bilgi verdi. Yapay zekanın analiz yapma, karar verme ve öngörülerde bulunma konusunda gittikçe daha başarılı hale geldiğini belirten İçil, ancak temel stratejilerin belirlenmesi ve kritik kararların verilmesinde insanların rolünün tartışılmaz olduğunu vurguladı. İçil, yapay zekanın yapay genel zeka (AGI) seviyesine ulaşmasının en az on yıl alacağını söyledi. OEDAŞ çalışanlarının yapay zeka teknolojisiyle ilgili sorularını da yanıtlayan İçil, BizEnerji buluşmalarının farklı konu ve konuklarla devam edeceğini belirtti.