-

Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Isparta Belediyesi, Isparta şehir merkezinde yaşanan otopark sorununu çözmek amacıyla İstiklal Mahallesi Subay Lojmanları yakınındaki alanda şehrin en büyük kapasiteli yeraltı 3 katlı otopark inşaatında çalışmaları sürdürüyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in göreve gelmesiyle birlikte trafik akışını rahatlatmak için birçok kavşakta düzenleme yapıldı, yeni bulvarlar ve Mehmet Tönge Altgeçidi açıldı. Şimdi de İstiklal Mahallesi'nde Subay Lojmanları yakınında yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alana belediyenin bugüne kadar ki en büyük kapasiteli yeraltı katlı otoparkı inşa ediliyor. İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor ve toplamda 450 araç kapasitesine sahip olacak.
Otoparkın kaba inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşaatın sağlamlığı için öncelikle fore kazık çalışmaları gerçekleştirildi ve ardından hafriyat alımı, altyapı ve temel beton dökümü yapıldı. Yüklenici firma, yaklaşık 100 işçiyle otoparkı hızlı bir şekilde inşa ediyor.
Şantiye şefi Erkurt Songür, otopark inşaatıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeraltı 3 katlı otoparkın 15 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirten Songür, otoparkın 450 araç kapasitesiyle şehrin en büyük otoparkı olacağını söyledi. Şu anda kaba inşaatın yüzde 80'i tamamlanmış durumda olduğunu belirten Songür, birinci dilatasyonda son tablemizi döküyoruz, diğer katlarda ise orta aşamadayız. Şu anda 50 kalıpçı ve 20 demirci ile çalışıyoruz. Birinci kattan elektrik, boya ve yalıtım işleri de aynı anda devam ediyor.