-

Gözden kaçırmayın

AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret EttiAK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret Etti

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili olarak yaşanan mağduriyetlere dair yeni açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara yönelik yasanın çıkmasına rağmen, bu kez de bazı EYT mağdurlarının emekli maaşlarının ödenmemesi sorunu gündeme geldi. Köksal, EYT'li vatandaşların emekli maaşlarının yatırılmaması konusunda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

Köksal, emeklilikte yaşa takılan binlerce vatandaşın, emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısını doldurdukları halde, bakanın daha önce verdiği sözleri henüz yerine getirmemesi sebebiyle emekli maaşlarına kavuşamadıklarını ifade etti. CHP'li Milletvekili, EYT'lilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkilileri göreve çağırarak, yapılan düzenlemelerin pratikteki yansımalarının yeterince hızlı ve etkili olmadığını vurguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Köksal, "EYT'liler, emeklilik yasalarında yapılan değişikliklerle umutlanmış, ancak şimdi birçok kişi bu umutla emekli olamamıştır. Onlar verilen sözlerin tutulmasını bekliyor." dedi. Emekliliğe hak kazanmış olmalarına rağmen maaşlarını alamayan vatandaşların yaşadığı durumun hızla çözülmesi gerektiğini belirten Köksal, yetkililere bu konuda aciliyetle adım atılması çağrısında bulundu.

#EYT #CHP #Emeklilik #Maaş