Buğa, yaptığı yazılı açıklamada, partinin kuruluşundan bu yana emek veren ve kendisine destek olan herkese teşekkür etti

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

İyi Parti Afyonkarahisar Önceki Dönem  Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Buğa, yaptığı yazılı açıklamada, partinin kuruluşundan bu yana emek veren ve kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Buğa, istifasının gerekçelerini ise şöyle sıraladı:

- Partinin genel merkez yönetiminin, yerel yönetimlerle ve teşkilatlarla uyumlu çalışmadığını, karar alma süreçlerine katılmadığını ve taleplerini dikkate almadığını iddia etti.
- Partinin içindeki farklı görüşlere saygı duyulmadığını, eleştiriye açık olmadığını ve demokratik bir ortamın sağlanmadığını savundu.
- Partinin hedeflerine ulaşmak için yeterli bir siyasi strateji ve vizyon ortaya koyamadığını, toplumun beklenti ve ihtiyaçlarına cevap veremediğini ve muhalefet rolünü etkin bir şekilde yerine getiremediğini öne sürdü.

Buğa, bu nedenlerle İyi Parti'den istifa ettiğini belirterek, milletine ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerine hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.

Buğa'nın istifası, İyi Parti'de yaşanan çözülmenin bir göstergesi olarak yorumlandı. Partide son dönemde yaşanan istifalar, ayrılıklar ve tartışmalar, partinin oy oranını düşürdü.

Partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener'in liderliği de sorgulanmaya başlandı. Partinin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Burhanettin Buğanın Basın Açıklaması Tam Metni ;

Büyük ümitlerle  2017 Yılından bu yana daha güzel bir ülke,güzel bir Afyonkarahisar hayali ve geleceğimizin teminatı olan  gençlerimizin yarınlarını inşa etmek  şiarıyla İyi parti çatısı altında toplandık.Ülkemizin kuruluş ilke ve  ülkülerine bağlı,demokrasi ve hukuk değerlerinden taviz vermeyen  bir düsturla bu yürüyüşe baş koyduk.
Yıllardır parti çatısı altında önceki dönem Merkez ilçe yönetimindeki arkadaşlarımızla kapı kapı gezip belde,mahalle teşkilatlarını  kurup maddi manevi emeklerimiz ile gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.
Başta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan süreçlerin bugünlerin habercisi olduğunu ancak milletin menfaatlerini düşünerek tüm reddiyelerimize rağmen bu manzara karşısında yutkunmak zorunda kaldığımız için vicdani mesuliyet duyduğumu da ifade etmek isterim.
Özellikle son günlerde tüm itirazlarımıza rağmen   Parti  ilkelerine yakışmayan,şahısların  menfi çıkar ilişkileri ile adil olmayan ortak çıkar hesaplarına  ve seçim sürecinde anlık değişebilen  tutarsız duruşlara hep beraber şahit olduk.
İyi parti  Genel merkez yönetiminin parti içi  demokrasiyi akamete uğratarak tahakküm altındaki yönetim dayatmaları, günü geçiştiren  duyarsız yönetim biçimleri, kör sağır dilsizi oynayan politikaları ile yıldırılmaya çalışıldık kırıldık ümitlerimiz örselendi.
Özetle milletin aydınlık geleceğine giden yolun taşlarını döşeyeceğiz diye çıktığımız yolda nerede, kimler tarafından yazıldığını bir türlü anlayamadığımız piyeslerde figüran olmamızın beklendiği gördük. 

Şimdi milletime, devletime, tarihimize ve geleceğimize karşı mesuliyetlerimizin şuuruyla, yüksek sesle söylüyorum:Ben bu oyun içinde olmayacağım!

Afyonkarahisar Parti teşkilatı  kuruculuğum ,Merkez İlçe Başkanlığım süreçleri de dahil olmak üzere gecesini  gündüzüne katan, yolumuza baş koyan herkese teşekkür ü bir borç bilirim.
Yukarıda arz ve izah edilen nedenler ve fazlası lüzumu halinde açıklanacak gerekçelerle  İyi parti'den istifa ediyorum.
Hizmetkarı olduğum Milletime ve Afyonkarahisar lı hemşehrilerime saygılarımla arz ederim.