-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASTAM), bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "IX. Kazı ve Araştırmalar Sempozyumu"nu Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümleriyle birlikte gerçekleştirdi. Sempozyumda kazı çalışmaları ve bulunan ögelerin çözümlemeleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Adem Yurtsever yaptı.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erol Altınsapan, sempozyumun açılış konuşmasında Eskişehir'in tarihi zenginliğine ve önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Altınsapan, ASTAM'ın bu güzide şehirde aktif olarak yapılan arkeolojik faaliyetlerin bir sonucu olarak kurulduğunu belirtti. Ayrıca, sempozyumun dokuzuncu kez düzenlendiğini ve tüm katılımcılara hoş geldiniz dileğinde bulundu.
Sempozyum kapsamında konuşmacı olarak davet edilen öğretim üyeleri, yürüttükleri çalışmalar ve bulunan yeni ögelerin çözümlemeleri hakkında bilgi paylaştılar. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk, "Urartu Silahları Üzerine Bir İnceleme" başlığıyla Urartu kılıçlarına dair yapılan geniş çaplı çalışmaları aktardı. Doç. Dr. Serap Akça ise Side Antik Kenti'nde yürütülen yüzey araştırmasında bulunan seramik fırınıyla ilgili bulgularını paylaştı. Prof. Dr. Ahmet Tolga Tek ise "2022 Yılı Nümismatik Çalışmaları" başlığıyla farklı sikkelere dair yapılan çalışmaları sunumunda dinleyicilere aktardı.