-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinin Karapelit köyü girişinde, bir ayı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Akşam saatlerinde köylerine giden bir grup vatandaş, yol ayrımındaki köprüde ayıyla karşılaştı. Ayının köprüden aşağı inmesi, vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Bu görüntü internet üzerinde paylaşıldı ve büyük ilgi gördü. Çeşitli esprili yorumlara da neden oldu.
Ayıyı gören Yaşar Öztürk, "Akşam saat 22.00'de işten çıktım ve köye gidiyordum. Çavdarhisar güzergahından ilerlerken köyümüze dönen yol ayrımında bir karartı fark ettik. Başta domuz zannettik, çünkü sis vardı ve hızla geçmeye çalıştık. Ancak köprüye geldiğimizde ayı önümüzde ayağa kalktı ve iki ayağı üzerinde durdu. Aramızda yaklaşık 10 metre vardı. Saldırmasından ve üzerimize gelmesinden endişe duyarak korna çaldık. Ayı birkaç kez köprünün üzerinden atlamayı denedi, sonra sonunda köprünün aşağısına atladı. Atladığı yer bir buçuk metre kadar yüksekti ve hızla uzaklaşarak gözden kayboldu. Biz daha önce bu ayıyı hiç görmemiştik. Köyümüz yakınlarında daha önce ayı gören olmamıştı. Bölgemiz, ilçenin sebze ve meyve üretiminin yapıldığı bir yer. Ancak şimdiye kadar ayılar mahsullerimize zarar vermemişti. Kasım ayında kış uykusuna yatması gerekiyordu, ancak aç kaldığı için uykusuz kalmış olabilir" dedi.
Bölgedeki diğer bir vatandaş İsmail Durkun ise, "Bu sene ayı ve yaban hayvanlarının sayısı arttı. Ormanlara giden vatandaşların çok dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.