-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

AFSÜ Hastanesi ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Afyonkarahisar'da onkoloji hastalarının tıbbi görüntüleme, tanı ve tedavi işlemlerini birlikte gerçekleştirmek amacıyla "Birlikte Kullanım Protokolü" imzaladı. Protokol kapsamında, AFSÜ hastanedeki akademisyenler, PET/CT ve Gama Kamera Sistemi ile görüntüleme işlemlerini ve raporlamayı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirecekler. Bu iş birliği, Türkiye'de tıbbi cihaz kullanımı alanında yapılan ilk çalışma olacak. Bu protokol ile kamu kaynaklarının etkin kullanımına örnek bir çalışma hayata geçirilecek ve onkoloji hastalarına daha verimli bir sağlık hizmeti sunulacak.
Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, "Afyonkarahisar'da Sağlık Bakanlığı'na ait bir kurum ile AFSÜ'nün ilgili birimlerinin müşterek kullanımı çerçevesinde; eğitim, araştırma ve sağlık hizmet sunumu için kaynakların ortaklaşa kullanılmasını kapsayan bu protokol, Türkiye'de germçekleştirilen ilk iş birliği olacak" dedi. Okumuş ayrıca, protokol sayesinde onkoloji hastalarının mağdur olmadan gerekli tetkikleri yapabileceklerini ve daha verimli bir sağlık hizmeti sunabileceklerini ifade etti.
PET/CT, vücuttaki fizyolojik süreçlerin üç boyutlu bir görüntüsünü veren bir tıbbi cihazdır. Bu cihaz, Pozitron Emisyon Tomografisi ve bilgisayarlı tomografinin birleşiminden oluşan bir görüntüleme sistemidir. Akciğer kanserleri, lenfoma, baş boyun tümörleri, meme kanseri, kolorektal kanserler, özofagus ve mide tümörleri, jinekolojik kanserler, mezotelyoma, primer kemik tümörleri ve primeri bilinmeyen metastazların tanı, evrelendirme ve tedaviye cevabının değerlendirilmesinde kullanılır. Bu protokol kapsamında PET/CT cihazı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde bulunacak ve AFSÜ akademisyenleri tarafından kullanılacak.
Gama Kamera Sistemi ise kardiyovasküler sistem, iskelet sistemi, tiroid, paratiroid ve diğer endokrin organlar, genito-üriner sistem, gastrointestinal sistem, pulmoner sistem, santral sinir sistemi, enfeksiyon ve inflamasyon görüntüleme gibi alanlarda kullanılan bir cihazdır. Bu protokol kapsamında Gama Kamera Sistemi de Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde bulunacak ve AFSÜ akademisyenleri tarafından kullanılacak.
Protokol, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz tarafından imzalandı. Bu iş birliği, sağlık hizmetlerinde kamu kaynaklarının daha etkin kullanılmasına ve onkoloji hastalarına daha iyi bir hizmet sunulmasına katkı sağlayacak. #AFSÜ #AfyonkarahisarDevletHastanesi #tıbbiişbirliği #onkoloji